Аспержи в сос от сирене
14.07.2005г. / 10 04ч.
Аз жената
Продукти:
1 кг аспержи
1 ч. л. лимонов сок,
100 г сирене
150 г сметана
3 яйца
1 ч. л. нишесте
сол
щипка настъргано индийско орехче
щипка захар
1 връзка ароматни треви (магданоз и копър)
Приготвяне:
Изчистете аспержите, залейте ги с толкова вода, колкото да се покрият и прибавете лимоновия сок, сол, захар и индийско орехче. Варете 10 мин. на умерен котлон. Смачкайте сиренето с вилица, прибавете сметаната и яйцата и разбийте добре с миксер. Прибавете нарязаните на ситно ароматни треви, сол, нишестето и малко индийско орехче и бъркайте до получаване на хомогенен сос. Излейте водата на аспержите, залейте ги със соса и дръжте на слаб котлон около 10 мин. Сервирайте топло.