Меню

Пълнени картофи със сирене, кашкавал и маслини

6 април 2012 | 15:52 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 големи картофа
3 супени лъжици заквасена сметана
100 г сирене за мазане или Крема сирене
100 г краве сирене
2 с. л. масло
настърган кашкавал
5-6 маслини
зелен лук
магданоз
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Сваряваме картофите за около 20 минути, след което белим и разрязваме на половина по дългата страна. Издълбаваме ги с малка лъжичка, като оставяме 5-8 мм до кората.
В дълбок съд изсипваме издълбаната вътрешност на картофите и я намачкваме добре с вилица или преса за картофено пюре, след което добавяме заквасената сметана, сиренето за мазане, натрошеното краве сирене, настъргания кашкавал, маслото, маслините нарязани на малки парченца и наситнените зелен лук и магданоз.
Получената смес осоляваме по желание след което с нея пълним картофите.
Така напълнените картофи поставяме в намаслена тавичка и печем в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Диди ( преди 12 години )
Не е нужно да се белят картофите. Солите под люспата ги прави по-вкусни. Измийте ги хубаво и ги сварете на пара. Разрежете ги на половинки още горещи и следвайте рецептата. Особено вкусни се получават ако използвате розови картофи които тази зима си продават в изобилие. Експериментирайте с плънките и подправките (например розмарин, джоджен, сух чесън, люти подправки, малки парченца сланина) и ще получите неочаквано разнообразие от вкусове. Каквото и да сложите не можете да развалите манджата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 12 години )
Авторката на тази рецепта има моите поздравления за вкусната рецепта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар