Здраве и красота

Грозноватите жени са най-успешни в професията

18.04.2012г. / 08 43ч.
Аз жената
Грозноватите жени са най-успешни в професията

Жените наблягат на кариерата, когато не се чувстват достатъчно атрактивни, за да се сдобият с партньор и да изградят семейство, установи американско проучване, цитирано от в-к „Дейли мейл“, съобщава Dnes.bg.

Колкото повече една дама се чувства безлична, толкова по-изкушена бива тя от успеха в службата. Според екипа на Кристина Дуранте от университета в Сан Антонио еволюционно жените са се развили, за да се наложат като пазителки на домашното огнище, а мъжете – като отговорни за набавянето на храната.

В наши дни, когато в даден район представителите на мъжкия пол не са в достатъчно количество, посестримите на Ева, и най вече по-непривлекателните от тях, сами се наемат с осигуряването на прехраната.

Дуранте и сътрудниците й установили статистически, че колкото намалявал броят на мъжете като добра партия за женене в един щат, толкова растяло количеството на преуспелите жени в кариерата.

В подобни щати американките ставали майки в по-стара възраст и раждали по-малко деца. Учените провели редица експерименти, в които убеждавали анкетираните 87 доброволки, че в дадена ситуация започват да липсват „мъже за женене“ и същевременно ги питали – какво ще изберат – кариерата или семейството.

Те масово залагали на кариерата. Това важало в особена степен за тези, които се чувствали по-малко атрактивни и били уверени, че много трудно ще си намерят брачен партньор.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай