Свободно време

Безработица и лоша инфраструктура – най-големите проблеми на българите

20.04.2012г. / 08 27ч.
Аз жената
Безработица и лоша инфраструктура – най-големите проблеми на българите

Безработицата се оказва отново най-тежкият проблем за жителите на 25 областни центрове у нас, показва проучване на гражданско движение „ДНЕС“.

27 на 100 от анкетираните са посочили безработицата като най-сериозен проблем, а 25 на сто са най-недоволни от лошата инфраструктура, съобщава Dnes.bg.

Организацията на движението и паркирането в национален мащаб са на трето място, отбелязани от 15 на сто от запитаните. Чистотата и бездомните кучета следват съответно с 12 и 5 процента, съобщи националният координатор на „ДНЕС“ Галя Николова.

В различните региони гражданите са посочили различни проблеми като най-съществени. В Бургас третото място е за местните данъци, посочено от 46 на сто жители на морския град.

В Стара Загора 62 процента от анкетираните са класирали като най-тежък проблемът с обгазяването и с унищожаването на ракети на полигона край село Змейово.

Паралелно с референдума на „ДНЕС“ за столицата е проведено и социологическо проучване на агенция ЕСТАТ.

За София топ 5 изглежда така – лошата инфраструктура (26,2 на сто), бездомните кучета (21,6 на сто), чистотата (19,9 на сто), цената на парното (14,1 на сто) и движението и паркирането (9,8 на сто).

По думите на Иво Желев, управител на ЕСТАТ, най-критични към управлението на столицата са учащите и младите хора.

В допитването „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община“ са се включили 76 985 души.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време