Бременност

Възможни причини за кървене по време на бременност

22.04.2012г. / 16 37ч.
Нина Иванова
Възможни причини за кървене по време на бременност

Кървенето по време на бременност може да бъде много опасно и симптом на сериозен процес в организма, но също така може да бъде и по-незначително, стига да се диагностицира навреме. За вагинално кървене се приема всякакво течение на кръв от влагалището и обикновено се свързва с някакъв анормален процес от бременността.

Възможните причини за кървене са:

1. Понякога лекото кървене в първите седмици на бременността е възможно да се причини от имплантирането на ембриона в матката. Това обикновено се случва много рядко и може да е причина за неразпознаване на бременността, тъй като се случва съвсем в началото. Много жени объркват лекото кървене с месечния си цикъл, дори и да е по средата между две менструации.

2. Дехидратация, уринарна инфекция, бактериална инфекция в самото начало на бременността могат да доведат до кървене. Кървенето в този случай е много опасно, тъй като може да доведе до спонтанен аборт.

3. Прием на лекарства. Ако пиете каквито и да е лекарства, забранени по време на бременност, появилото се кървене е сериозна опасност и трябва да се консултирате с гинеколога си незабавно. Винаги прочитайте внимателно лекарствените листовки, преди да пиете каквото и да е.

4. Извънматочна бременност. Кървенето често се появява при голяма част от тези бременности.

5. Спонтанен аборт. Най-неприятната възможна причина за кървенето е абортът. Непременно отидете на лекар, ако имате съмнение за аборт и кървенето е придружено от болка в областта на яйчниците.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай