Меню

Парти соленки с ръжено брашно

1 май 2012 | 10:46 | Аз жената
Добави в любими
1 ч. ч. бяло брашно
1ч. ч. ръжено брашно
1/2 ч. ч. пшеничен зародиш или фини овесени ядки
1 бакпулвер
1/2 ч. ч. зехтин
100 г тофу
2 с. л. натрошено ленено семе (едро смляно)
на върха на ножа сол
ким или слънчогледови семки за украса
2 ч.

Продукти
Приготвяне

Начин на приготвяне:

Замесвате тесто от продуктите, като добавите малко хладка вода, ако е необходимо. Оставяте го да престои на стайна температура около 20-30 минути. Разточвате го на кора с дебелина около 1.5 см.
Намазвате го отгоре с вода и поръсвате със семките или кима. Изрязвате по ваше желание на ленти, квадрати или други форми. Печете в умерена фурна – около 220 градуса за около 30 минути.

Приложение:
Идеални за закуска, следобедно парти или шведска маса. Рецептата е подходяща за вегани, вегетарианци и за всички, които обичат здравословната храна.

Соленките бяха част от благотворителния базар за 10-тия рожден ден на Az-jenata.bg.

Снимка: Ивет Лолова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
li239 ( преди 11 години )