Здраве и красота

Уред помага да се изследваме в домашни условия за рак на гърдата

03.05.2012г. / 16 56ч.
Аз жената
Уред помага да се изследваме в домашни условия за рак на гърдата

Breastlight е иновативен медицински продукт, даващ възможност на дамите да самоизследват гърдите си за изменения в домашни условия като част от личната задължителна профилактика на рака на млечните жлези.

Ракът на гърдата е болест, която засяга все повече жени по цял свят във все по-широка възрастова група. Редовните профилактични прегледи и ранното откриване на заболяването са ключ към успешното излекуване. Посещение при мамолог се препоръчва на всеки 12 месеца, но, за съжаление, много жени пренебрегват предписанията на лекарите и този период по-често е 18-24 месеца.

Breastlight е лек и практичен уред, който внася спокойствие в ежедневието на стотици хиляди жени, които го ползват в комфорта на дома си. Честотата на прегледите е неограничена, тъй като Breastlight е напълно безопасен. Той е сертифициран в ЕС, както и от MHRA (UK) и UKAS като медицински уред с Class 1 LED, излъчващ специфична светлина - червена светлина. Благодарение на качествата и силата й, когато е насочена към гърдата тя се осветява отвътре. Както казва една от собственичките на Breastlight "Това, което пръстите не могат да разпознаят, се вижда с очите”. Breastlight дава възможност да се преглеждат гърдите „отвътре“ – от фирмата производител PWB Health Великобритания го наричат „светлинен преглед“. Започвайки собственото си светлинно изследване на гърдите всяка жена може да опознае структурите им. Уредът помага да се забележи промяна и наличието на образувания, което позволява своевременната консултация и изследване от лекар специалист.

Ползването на Breastlight не може да замени прегледите при мамолог, нито необходимостта от мамография. Тези прегледи трябва да се извършват стриктно и с честотата препоръчана от личния лекар. Ползването на Breastlight дава спокойствие на жените, че ако забележат някаква промяна в състоянието и/или структурата на гърдите си те ще могат да потърсят навреме медицинска помощ във възможно най-ранния стадий на евентуално заболяване. Самоизследването на гърдите при жените е част от задължителния минимум грижи за здравето и превенция от рака на гърдата. То би следвало да се извършва минимум веднъж месечно. Използването на Breastlight при самоизследването на гърдите дава на жената по-голяма сигурност и възможност за ранно установяване на специфичните изменения в тъканите.

Breastlight помага на жените по света да се чувстват по-свободни, по-уверени и по-здрави.

Какво споделят тези, които ползват уреда:

„Бях изненадана, че мога да погледна гърдите си отвътре. Установих, че уредът е лесен за употреба, инструкцията е разбираема и това, което пръстите не могат да разпознаят, се вижда с очите.”

„Очаквам да се възстановя напълно, да се наслаждавам на живота и да гледам как растат внуците ми. Надявам се, че още много жени ще имат този шанс с помощта на Breastlight.”

„Хората обикновено не знаят как да преглеждат гърдите си, но с Breastlight е толкова лесно.”

„Невероятно е колко много детайли могат да се видят.”

„Почувствах облекчение, когато видях, че всичко изглежда нормално.”
 
Ето и мнението на професионалистите:

"Ракът на гърдата може да засегне всяка жена. Знаем, че колкото по-рано се открие проблемът, толкова по-добри са шансовете за излекуване. Уред като Breastlight, може да помогне за ранното откриване на промените, а това е чудесно!”, Фон Лит, медицинска сестра.

„Редовното използване на Breastlight ще повиши увереността при самоизследването и ще подобри комуникацията с личния лекар.”, д-р Сара Бърнет, консултант радиолог, която е имала рак на гърдата.

„Често самата структура на гърдите е на бучки или се променя в различните периоди на месечния цикъл. С помощта на Breastlight може да се провери отново състоянието, това е допълнителна сигурност.”, Беки Уийлдон, медицинска сестра.

„Много е полезен за жени, при които често се образуват доброкачествени кисти. Breastlight e от голяма полза при жени, чийто гърди са на бучки и имат проблеми при ръчното самоизследване.”, общопрактикуващ лекар на Симпозиум за женско здраве, октомври 2008 г.
 
Повече информация може да намерите в Puls.bg.

Коментирай
31 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Според мен е чудесно, че всяка жена ще има повече възможности да опознае тялото си и да си следи гърдите за промени. А то е ясно, че тези, на които здравната им култура е слаба с и без този уред пак няма да ходят на мамолог.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31 rate up comment 1 rate down comment
aleks ( преди 11 години )
Опасявам се, че някои жени ще си играят с уреда и ще пропускат още повече срещите с мамолога и така наистина може да е късно един ден...Не случайно, професионалистите специализират дълго време ...не могат да бъдат заместени от играчки. Това да не е секс той :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар