Меню

Пролетна зелена салата

4 май 2012 | 10:38 | Аз жената
Добави в любими
лапад – 1 букет
киселец – 1 букет
магданоз – 1 букет
маслини – 1 шепа
пресен лук – перца – 10 стръка
пресен чесън – 10 стръка
краставица – 1 брой
лимон – 1 брой
моркови – 2 броя (за цвят)
зехтин, сол

Продукти
Приготвяне

Зелената салата не е само маруля, може да използвате всички налични през пролетта зелени листни зеленчуци като например:

Пропорцията зависи от това колко голяма искате да е салатата. Измивате всички зелени зеленчуци и ги нарязвате. На лапада трябва да отстраните жилките. Обелвате и нарязвате краставицата, морковите настъргвате на ренде и прибавяте сока от лимона.

Овкусявате със зехтин и сол.
Ако ви се вижда постна може да експериментирате с риба тон, късчета пилешко месо, варени яйца, орехови или други ядки. Всякак става превъзходна.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай