Меню

Прасковена торта с маскарпоне

6 май 2012 | 22:37 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
бишкоти
500 г маскарпоне
250 г извара
100 г пудра захар
1 ч. л. настъргана кора от портокал
2-3 с. л. прясно изцеден сок от портокал
отцедените праскови от 2 компота

Продукти
Приготвяне

Прасковената торта с маскарпоне е лека и подходяща за по-горещи дни, в които ви се хапва нещо сладко, но не прекалено.

Приготвяне:

Пасирате прасковите с половината захар до гладка смес. От останалите продукти без бишкотите приготвяте бял крем като разбърквате с миксер. В правоъгълна тава редите бишкотите, поливате с пасираните праскови, после мажете белия крем, след това отново редите бишкоти, пасирани праскови и бял крем. Най-горният пласт трябва да е от бял крем, размажете по него няколко супени лъжици от разбитите праскови, за да се смесят двата цвята – бяло и оранжево и видът на тортата да е по-ефектен.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай