Майчинство

Карате ли се пред децата?

07.05.2012г. / 15 02ч.
Аз жената
Карате ли се пред децата?

Конфликтите в едно семейство са неизбежни, но как се чувства детето, когато види, че хората, които обича най-много, се карат? Припомнете си какво е усещането, ако вие като дете сте ставали свидетел на скандал между майка ви и баща ви. Ако детето ви е малко, дори е още бебе, не мислете, че не разбира. То е съвсем наясно, че нещо не е наред и е силно обезпокоено.

Ако спорът все пак е сравнително интелигентен, вие и партньорът ви изказвате логични аргументи в защита на мнението си, това до някъде има положителен ефект върху детето. То разбира, че така се спори, а не с псувни и физическо насилие. Независимо от възрастта на детето, обяснете му, че се чувствате ядосани и че е нормално понякога мама и татко да спорят. Допълнете, че въпреки че не сте на едно мнение с таткото вие държите един на друг и го обичате (детето).

Усетите ли, че конфликтът ще излезе извън разумните рамки, кажете предварително измислена кодова дума, за да спрете с препирните. В случай, че има още за изясняване, направете го насаме.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Драгомир ( преди 11 години )
Да и е***на проста ми жена скапа ми цялото семействоb
отговор Сигнализирай за неуместен коментар