Меню

Класически пържени тиквички с млечен сос

9 май 2012 | 23:13 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
3-4 средно големи тиквички
брашно за овалване
олио за пържене
1 кофичка кисело мляко
половин връзка копър
2-3 скилидки чесън
сол
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Тиквичките се режат на шайби и се осоляват. Поставят се в гивгир да им се отцеди водата за около половин-един час. Овалват се в брашно и се пържат поне в един пръст силно сгорещено олио. В това време се приготвя млечният сос – киселото мляко се разбива и към него се добавя наситнения копър и по желание счуканите скилидки чесън. Подправя се на вкус със сол.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай