Здраве и красота

Премахват ли се стриите?

01.06.2012г. / 11 25ч.
Вергиния Генова
Премахват ли се стриите?

Всяка жена, която е имала неблагоразумието да се сдобие с тези неприятни белезникави ивици, неизменно започва да съжалява и да се чуди как да се отърве от тях.

Те се появяват най-често при бременност или при рязко напълняване и отслабване. Кожата не може да смогне да произвежда достатъчно колаген да компенсира разтягането и се нацепва.
После с каквото и да се мажеш и каквото и да правиш – дори когато придобиеш тъмен загар, тези белези си остават. Дори белег от операция се заличава по-лесно и по-успешно от стриите.

Единственото спасение е да не се допускат.

Затова трябва редовно да ексфолираме и хидратираме кожата, за да я поддържаме в добра еластична форма.
В домашни условия ежедневно можем да използваме: зехтин, масло от шеа, масло от какао, масло от кокос, масло от лавандула, масло от пшеничен зародиш и дори свинска мас. Примесени с Витамин A и E можем да си направим идеален масажен крем.

Тези натурални продукти, наред с много други готови козметични кремове имат за цел да набавят необходимите вещества, които да направят кожата еластична.
Нанасят се с масажни движения, докато маслото не попие.

Особено внимание на тези масла трябва да обръщаме при диета и бременност. Ако не вземем своевременни мерки и не полагаме необходимите грижи, а си казваме, че само и само детето да се роди живо и здраво, после ще мислим за красота – няма да стане.
Освен ако не се научите да виждате красивото в призрачно прозрачната нацепена кожа. Дано и мъжете да виждат нещо привлекателно в нея, защото от целулита може да има доста начини за спасение, но от стриите не съм особено сигурна.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай