Бременност

Летните жеги и бременността – как да се предпазим от претопляне

11.06.2012г. / 16 13ч.
Нина Иванова
Летните жеги и бременността – как да се предпазим от претопляне

Колкото е опасна настинката през зимата за бременната жена и бебето, толкова неприятно може да бъде и претоплянето през лятото.

Едва в началото на месец юни сме и високите градуси са факт. Ако спазвате само няколко прости правила, ще преминете през летните жеги без много здравословни проблеми и дискомфорт:

1. Пийте вода и винаги си носете малко шише в дамската чанта. Хидратацията на организма ви е от голямо значение за доброто здраве на вас и плода.

2. Избягвайте разходките в часовете от 12 до 17. Тогава температурите са най-високи и рискови за здравето, особено ако имате проблеми с кръвното налягане.

3. Не стойте на климатик. Жегите може да са непоносими, но климатикът често може да се окаже причина за летни настинки и втрисане. За сърдечната ви дейност също може да се окаже проблем рязката амплитуда от жегата навън и студения въздух от климатика вкъщи.

4. Хранете се с повече течни храни и пресни плодове и зеленчуци. Избягвайте тестените храни и мазните ястия. Само натоварват организма ви и ще ви докарат тежест в стомаха.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай