Семейство

Мързеливи игри за развинтване на въображението

27.06.2012г. / 20 35ч.
Вергиния Генова
Мързеливи игри за развинтване на въображението

Играли сте с детето на криеница, на гоненица, на фризби, на каквото сте се сетили и детето продължава да има енергия и да иска да играете на още нещо. А вие си мечтаете само да поседнете и да си отдъхнете.

Винаги имате избор – или да пуснете детето да намери нови приятели за игри, или да измислите някоя мързелива настолна игра.

Ако нямате нищо за игра или просто ви се лежи, изхитрете се и играйте на познай какво е това? Като гледате облаците в небето или клоните на дърветата или камъните или каквото подходящо има наоколо. Намислете си на какво ви прилича и другият трябва да разбере какво е.

И тук е моментът да се сетите за всички игри от детството, когато не сте имали никакви подръчни материали за игра, а само мисли, въображение и находчивост.
Нека си ги припомним заедно: игри на животни, на професии, на филми, на детективи...
Какво друго? Какви игри предпочитате вие – тези или съвременните електронни игри, телефони, таблети или пък монополи, скрабъл и други от този тип?

Открили ли сте игри, които да са интересни и на децата и на родителите, че и на бабите и на дядовците? Имате ли любима семейна игра, в която с интерес да участват всички?

Снимка: Вергиния Генова

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време