Меню

Суров крем сладолед от ягоди

29 юни 2012 | 18:07 | Аз жената
Добави в любими
2 банана
2 шепи ягоди
1 ч. л. кокосово масло
2 с. л. светли стафиди
около 30 г орехови ядки
кокосови стърготини за поръсване

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Накиснете за 2-3 часа орехите и стафидите в малко вода. След това ги пасирайте на каша с малка част от водата. Не изхвърляйте останалата вода, ако кремът стане гъст, да го разредите. По желание вместо във вода, ги накиснете в прясно мляко.
Нарежете банана на парчета и го замразете за час-два във фризера. Извадете го и в дълбока купа го пасирайте заедно с ягодите и останалите съставки.
Сипете в купички и украсете по желание.

Снимка: Ивет Лолова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Благодаря за идейката Ивет! Сега разбирам, че и пасатора върши добра работа за направата на суров плодов сладолед. Аз до сега само блендер използвах за сладолед. От както открих рецептата за суров бананов сладолед http://***.youtube.com/watch?v=Ol5jL7d_IkY никакъв друг вид не хапвам, а само следя промоциите на бананите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар