Меню

Летен сладкиш с извара и френско грозде

30 юни 2012 | 21:53 | Аз жената
Добави в любими
1 пакет бисквити – около 250 г (в случая с какао)
120 г масло или (1/2 пакет от големите масла). Най-добре да използвате голяма опаковка масло, за да имате и за намазване на тавата.
100 г орехи или една-две шепи
За крема:
300 г извара
300 г обикновено крема сирене
200 г цедено кисело мляко
1 чаша захар
3 яйца
1 лимон
1 с. л. мед
есенция – ванилия, мандарина или друга
300-400 г зрънца френско грозде (може и друг летен плод)

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Блатът се прави изключително лесно. Бисквитите и орехите се смилат, маслото се разтопява и се смесват много добре. Вземате тава за печене на торта, която е с отделящ се пръстен и намазвате с масло дъното и стените.
Ако прецените, че трябва още малко бисквити или разтопено масло, добавете. Покривате дъното и добре натискате, така че да се получи твърд блат. Поставяте го в хладилника.

През това време се заемате с крема. Размесвате добре изварата, крема сиренето и цеденото кисело мляко. Добавяте и чаша захар, ако обичате по-сладко, може и повече. Разбивате трите яйца с лъжичка мед и ги добавяте към общата смес. Настъргвате кората на лимона и я добавяте, прибавяте ванилия или друга есенция. И накрая добавяте предварително измитите и подсушени зрънца френско грозде.
Вадите тортената форма от хладилника и я напълвате с крема.
Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 40-50 минути.
След това оставяте да изстине, а после да стегне в хладилника.
Отгоре украсявате отново с френско грозде и стръкче мента.
Тази торта е идеална за летни празненства – лека и разхлаждаща.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 11 години )
Френското грозде узрява точно за към то Петровден и тази година вместо крема сирене сложих Маскарпоне - пак стана много хубаво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар