Козметика и грим

Плажен грим – няколко златни правила

09.07.2012г. / 15 44ч.
Снежана Проданова
Плажен грим – няколко златни правила

Козметиката, която използвате преди излагане на слънце и на плажа, е от изключително значение за здравето на кожата ви.

Преди да се гримирате, непременно намажете лицето си със слънцезащитен крем. Използването на пудрообразен слънцезащитен продукт също е вариант, но той е по-подходящ за повторно нанасяне. Когато прецените, че кремът е попил в кожата, можете да се гримирате спокойно. Не посягайте към водоустойчивите гримове (с изключение на спиралата) и бляскавите продукти, защото те стоят тежко и изкуствено.

Вместо да си слагате гланц, изберете червило в ярки и модерни за сезона цветове и нанесете предимно по средата на устните.

Не разчитайте гримът ви да остане безупречен през целия ден – във влажното и горещо време всякакъв фон дьо тен или коректор може да се напласти. Ако не можете да си се представите без тях, пробвайте да ги смесите със слънцезащитния крем и да нанесете едновременно. Ако искате да коригирате някакъв дефект, по-добре използвайте пудра.

Бронзантът с блясък също не е за предпочитане, защото целта му е да подчертае естествения ви тен. Подберете такъв, който ще подхожда на цвета на кожата ви и нанесете по малко на клепачите и под очите, на скулите, челото, слепоочията и брадичката. Лек щрих с розова пудра би дал очарователен завършек.

Опитайте се да избягвате повторно гримиране. Ако избледнее, не берете грижи, все пак плажът не е подходящо място за корекции. В случай, че чувствате някакъв дискомфорт заради грима си, можете да използвате попивателна хартия.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай