Здраве и красота

Какво да правим с дългата коса през лятото?

09.07.2012г. / 15 52ч.
Снежана Проданова
Какво да правим с дългата коса през лятото?

През летните горещини дългата коса се оказва голямо бреме, особено ако е гъста и плътна. Не бързайте да я подстригвате късо!

Ето няколко предложения за по-лесното й поддържане:

1. Ако косата ви е под раменете, това означава, че е расла поне две години, за да достигне тази дължина, и че през цялото време е била изложена на влиянието на много неблагоприятни фактори като хлора и UV-лъчите. Използвайте балсам без измиване. Нанесете го на суха коса и по желание я хванете с кърпа за глава или сложете шапка, за да я предпазите напълно.

2. Ако косата ви е с една и съща дължина, бързо отидете в салона и помолете да ви я подстрижат на етажи. Така не само ще си спестите излишен обем и тежест, но и ще я чувствате по-жива и раздвижена.

3. Идеален начин да хванете косата си е като я сплетете. Можете да направите малка плитка, която да започва отпред и да минава покрай ухото ви, така че да прикрепите останалата коса с нея. Друг вариант е да сплетете цялата си коса на рибена кост. Ако ви се струва прекалено трудно за вас самите или няма кого да помолите да ви помогне, то направете един стандартен кок или вържете косата си с ластик.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време