Интимно

Как да направите добро първо впечатление

12.07.2012г. / 11 59ч.
Снежана Проданова
Как да направите добро първо впечатление

Всяка жена си има по една приятелка, която разбира твърде много от запознанства, срещи и т. н., и е винаги насреща с "безценните" си съвети. Но вие не бъдете прекалено доверчиви и си имайте едно наум, всеки път, щом получите съвет от нея.

Давай по-смело!“ принципът не е най-добрият, който можете да следвате, ако търсите сериозна връзка. Това е може би най-често срещаният съвет, както от приятели, така и от психолозите, но за да го последвате, трябва да усетите настройката на другия човек. Вярно – никога не знаеш на кого можеш да попаднеш. С равен успех това може да се окаже вашата бъдеща половинка или пък поредният натрапник.

Друго основно правило е да бъдете учтиви и усмихнати с хората, които ви заговарят или излиате на първа среща, но внимавайте да не им обърнете твърде много внимание, за да не ви разберат погрешно. Ако пък разговорът ви е интересен и смятате, че човекът си струва, бъдете себе си и не се правете на прекалено недостъпна. Понякога резкият отговор „заета съм“ отказва мъжа от намеренията му да ви покани на среща пак, напук на твърденията, че ако се дърпате, той повече ще ви иска.

За да не останат незабелязани, жените си имат и свои трикове. Червената дреха например силно привлича вниманието. В проучване направено сред мъже, повечето са признали, че биха предпочели жена в червено, отколкото в който и да било друг цвят. Истината е, че която и да е блуза с достатъчно закачливо деколте, независимо от цвета, би свършила чудесна работа. Особено ако я комбинирате с подходящо бижу.

Украшенията, както и всеки аксесоар, които притежават уникален смисъл (например колие с Ин и Ян, верижка със слонче, шал с някаква щампа, изписана гривна), могат да бъдат провокатор и тема на разговор. Следващия път си направете този опит без да излизате от рамките на добрия вкус, разбира се.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай