Здраве и красота

Стъпките за перфектен маникюр у дома

19.07.2012г. / 03 49ч.
Снежана Проданова
Стъпките за перфектен маникюр у дома

Нямате време да отидете до маникюристката, а ви трябват изящни нокти в най-скоро време? Ето как да се справите с този проблем в домашни условия.

Подготовка на ноктите:

  • Премахнете стария лак, измийте ръцете си, изрежете и изпилете ноктите си (в една посока!), ако е нужно. Полирайте повърхността на ноктите и намажете със специално масло или лосион, за да улесните избутването на кожичките. Те предпазват ноктите от бактерии, затова е препоръчително да не се режат.

Подготовка на ръцете:

  • Ексфолирайте дланите и китките си, за да премахнете мъртви кожни клетки . Почистете под ноктите със специална четчица. Хидратирайте ръцете си сега, за да избегнете развалянето на лака впоследствие.

Нанасяне на лака:

  • Първоначално минете всички нокти с лакочистител и ги намажете с основа за лак, за да предотвратите напукването им. Изчакайте две минути да засъхне. Първият пласт лак трябва да бъде нанесен от край до край. След още две минути можете да нанесете и втория. За завършек, напоете памук с лакочистител, сложете го на върха на пръчицата за избутване на кожички и изчистете неточностите около ноктите.

Имайте поне още 5 минути търпение, за да засъхнат добре и домашният ви професионален маникюр ще е напълно готов!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай