Зелено

Домашно направен дезодорант за бременни

20.07.2012г. / 11 25ч.
Вергиния Генова
Домашно направен дезодорант за бременни

Бременните жени са много по-чувствителни и много повече трябва да внимават каква козметика използват. В тази група трябва да поставят и дезодорантите и парфюмите.

На пазара има много продукти, които са с етикет natural, но за много от съставките им пък се твърди, че са вредни и могат да предизвикат различни страшни болести, сред които рак на млечните жлези, хормонални проблеми и други.

Ние като обикновени мирни граждани не може всички да си поставим за цел да завършим химия и да си направим домашна лаборатория, за да установяваме наличието на вредни и полезни съставки в използваните от нас продукти. Затова разчитаме на различните органи, които са създадени именно, за да не достигат до потребителите вредни за здравето продукти.

Но когато сме бременни, така или иначе ставаме прекалено подозрителни и затова много от нас предпочитат да си направят домашни маски, сапуни, кремове, а защо не и дезодоранти и парфюми.
Затова ще ви предложа една домашна рецепта за борба с неприятната миризма на пот. Гарантирано няма никакви парабени, никакъв алуминий, нищо, което да ви стряска и притеснява. Може да го използвате по време на бременността, по време на кърменето, а ако сте еконастроени и винаги. Само трябва на няколко месеца да си приготвяте нова доза – с нови аромати!

Необходими продукти:
готварска сода – 3 супени лъжици.
Знаете, че тя се препоръчва за избелване на зъбите, масаж на венците, за гаргара, борба с киселините в стомаха и наред с това тя неутрализира и бактериите, които се развиват в кисела среда – което се получава при обилното изпотяване.
Содата идеално неутрализира миризмата на пот.

масло от шеа – 3 супени лъжици или едно шишенце. Маслото от шеа не е много скъпо, а е много добро за масажи, полезно срещу стрии и за заличаване на белези. Има и много приятен загряващ ефект.

царевично нишесте – 2 супени лъжици – слага се за подсушаване на подмишниците.

кокосово масло – 2 супени лъжици

витамин E – 3 капки

етерично масло – според вашите предпочитания

Както виждате основните съставки са содата, нишестето и маслото. Другите са за аромат, чар, омекотяване на кожата и подхранване.

Разбърквате всичко, за да се получи хомогенна смес, сипвате си го в подходящо бурканче от крем и си имате домашен дезодорант. Когато решите да си слагате си вземате малко, намазвате си подмишниците и сте спокойни, че и ухаете приятно и се чувствате добре.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
hm ( преди 11 години )
Да добавя - ако не ви харесва нишестето може да го замените с бебешка пудра. Може да добавите и до 10-20 капки етерично масло от чаено дърво за още по-силен ефект на дезодоранта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
hm ( преди 11 години )
Моята рецепта за дезодорант е подобна на тази и съм много доволна. Преди ползвах всякакви стикчета, но истински съм доволна от тази рецепта. Разликата с купешките стикчета е в наличието на пот все пак. Те имат съставки, които спират изпотяването, и които са много опасни за здравето между другото. Но все пак гаранция, че миризма няма да имате с тази рецепта дори след фитнес. Препоръчвам ви като си я направите да се намажете и изчакате малко да видите дали няма да се раздразни кожата от содата. Сложете повече масло и няма да имате проблеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати