Меню

Кексчета с вишни

24 юли 2012 | 12:23 | Аз жената
Добави в любими
2 яйца
2 чаши захар
2 чаши брашно
1 кофичка кисело мляко
2 чаени лъжички бакпулвер
100 г олио
200 г вишни

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Вишните се измиват и се обезкостилкостяват. След което се посипват със захар и се оставят да изчакат приготвянето на сместа за кексчетата.
Сместа се прави по познатия начин. Е, аз винаги го правя по моя начин, но обикновено когато преразказвам се придържам към официалната версия – първо сухите съставки, после мокрите. Истината е, че първо разбивам яйцата, слагам захарта, киселото мляко, бакпулвера и чак след като шупне прибавям малко по малко олиото и брашното.
Противоречи на официалната версия, но пък винаги стават.
Накрая в случая се прибавят вишните. Вижда се как е консистенцията, дали не трябва малко да се сгъсти или разреди и се разлива по формичките.
Децата предпочитат кексчета пред парчета от голям кекс – незнайно защо, но е факт. Пък и едно кексче си е някаква доза – в зависимост от формите може да стават по-малки или по-големи. Така че ако внимавате за теглото си и внимавате с тестените изделия, малките кексчета са за предпочитане и във вашия случай.
Друго предимство е, че малките кексчета се изпичат по-бързо.
Но в крайна сметка слагате в каквато форма сте решили и печете в предварително загрята фурна до готовност.
По желание може да украсите – да залеете със сметана, да украсите отново с вишни, в зависимост от случая. Ако кексчетата са за следобедна закуска между две игри е по-добре да са без нищо.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай