Здраве и красота

Искам да напълнея!

08.08.2012г. / 11 37ч.
Надежда Маринова
Искам да напълнея!

При проблеми с ниско тегло потърсете консултация с ендокринолог и гастроентеролог.

Макар, че мнозинството от жените искат да отслабнат, има и такива, които са болезнено слаби. Може да опитат в рамките на 2 месеца да качат няколко килограма чрез:

1. Увечилачаване количеството на поеманата храна - по-големи порции и двойна бройка на филийките хляб.

2. Хранене с високо калорични храни - всичко, от което отслабващите се ограничават: мазно, сладко, тестени изделия, сладолед и шоколад.

3. Двигателен режим, който да засили кръвообръщението, а оттам да подобри функицонирането на всички органи и на целия организъм. Изберете спорт, който ви харесва и е подходящ за свободното ви време - крос в парка, фитнес в залата, каране на колело, аеробика, йога. Не прекалявайте с интензивността на тренировките.

4. Положително отношение към храната като едно от удоволствията в живота.

5. Отпимистичен мироглед – доставяне на малки и големи радости всеки ден – среща с приятели, хоби, интересна книга и филм.

Ако след 2 месеца няма резултат, трябва да предприемете по-сериозни мерки. За да изключите вероятността от заболяване като анорексия, булимия или друго, е необходима консултация с лекар – ендокринолог и гастроентеролог.

Те от своя страна могат да ви изпратят и при диетолог, който да ви назначи подходящ хранитителен режим. Но преди да посетите лекаря за 10 дни си водете дневник на всекидневното хранене. В него записвайте точно в колко часа ядете, с какви продукти и какво е количеството на порциите ви.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време