Меню

Млечни тиквички

16 август 2012 | 08:44 | Аз жената
Добави в любими
6/ 8 по-големи тиквички
½ кг кайма
1 – 2 средно големи главички пресен лук
3 скилидки чесън
1 кафена чаша доматена консерва / едросмляна /
½ връзка пресен копър
1 среден настърган морков
2 яйца

Продукти
Приготвяне

На измитите и подсушени тиквички, се отстраняват двата края и се разрязват на две по дължина. Издълбава се вътрешността, за да остане месестата част на тиквичките. Подреждат се в намаслена тава и се посоляват. Поръсват се с 2-3 лъжици олио. Пекат се в предварително загрята силна фурна, докато крайчетата им леко порозовеят. Изваждат се.

В отделен съд на котлона се запържва в малко олио се наситнените осолени лук, чесън, морков. Каймата, доматената консерва и вътрешността от издълбаните тиквички се прибавят към запръжката на котлона за още 5-6 мин., докато се позадуши и обърне цвета си. С тази полузапържена смес се пълнят тиквичките и се пекат около 20-ина минути. Киселото мляко се обърква с крема сирене Philadelphia Kraft и яйцата. С лъжица се поливат тиквичките с така получената млечнояйчена заливка. Ястието се допича докато се изпече заливката. Наръсва се с пресен копър върху вече готовото ястие.

* Рецептата е участник в конкурса "Кулинарни изкушения с Philadeplhia".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай