На измитите и подсушени тиквички, се отстраняват двата края и се разрязват на две по дължина. Издълбава се вътрешността, за да остане месестата част на тиквичките. Подреждат се в намаслена тава и се посоляват. Поръсват се с 2-3 лъжици олио. Пекат се в предварително загрята силна фурна, докато крайчетата им леко порозовеят. Изваждат се.
В отделен съд на котлона се запържва в малко олио се наситнените осолени лук, чесън, морков. Каймата, доматената консерва и вътрешността от издълбаните тиквички се прибавят към запръжката на котлона за още 5-6 мин., докато се позадуши и обърне цвета си. С тази полузапържена смес се пълнят тиквичките и се пекат около 20-ина минути. Киселото мляко се обърква с крема сирене Philadelphia Kraft и яйцата. С лъжица се поливат тиквичките с така получената млечнояйчена заливка. Ястието се допича докато се изпече заливката. Наръсва се с пресен копър върху вече готовото ястие.
* Рецептата е участник в конкурса "Кулинарни изкушения с Philadeplhia".
Опитайте още: