Бременност

Необичайни признаци за бременност, които докторите не казват

17.08.2012г. / 10 06ч.
Нина Иванова
Необичайни признаци за бременност, които докторите не казват

Всички знаем за обичайните симптоми на бременност - гадене, повръщане, замаяност, сънливост, учестено уриниране, увеличение на бюста, болезнено усещане в гърдите. Но споменавал ли е докторът ви за по-необичайните признаци на бременност, които могат да ви помогнат да разберете какво се случва в тялото ви:

1. Бял или бледо жълт секрет

Понякога тази секреция може да продължи през цялата бременност. Ако забележите подобно течение, но придружено от болка, парене или сърбеж, незабавно се консултирайте с гинеколог.

Възможна причина: повишени нива на хормони

Как да се справите: ако е само неприятното течение, носете мини превръзки, за да не зацапвате бельото и да чувствате дискомфорт.

2. Смях, кихане и... изпускане!

Заради уголемяването на матката, тя все по-често ще притиска пикочния мехур. Оттам нататък понякога може да ви се случи да се изпуснете леко при кихане или силен смях.

Как да се справите: Не стискайте, а ходете до тоалетна всеки път щом усетите нужда. Не чакайте силно да ви се допишка, а ходете при всеки знак на пикочния мехур.

3. Хъркане

Отново увеличените лигавици на носа са виновни. Задържането на повече секрет в носа принуждава бременните жени да дишат през устата.

Как да се справите: Използвайте овлажняващи капки за нос, подходящи за бременни жени преди лягане и през нощта, ако се налага.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай