Свободно време

Супермодел представя дебютната си книга в София

17.08.2012г. / 13 29ч.
Аз жената
Супермодел представя дебютната си книга в София

Известният италиански модел Франческа Ланчини ще посети България в средата на месец септември, за да представи книгата си "Без токчета".

В романа си младата жена описва шеметния свят на модата, в който между кастинги, фотосесии, стари приятелства и нови познанства, се опитва да намери отговорите на въпросите, които изникват от връзките с мъжете, от отношенията в семейството и от собствените очаквания.

В "Без токчета" София Мартини е на 24 години, работи като модел, но голямата ѝ страст са книгите. Приема с безразличие света на модата и класифицира хората, които среща, според това, какви читатели са. Обожава киното, но презира онези, които предпочитат да гледат кинематографичната версия на един роман, вместо да го прочетат. Когато не знае как да се справи със ситуациите, които възникват в живота ѝ, именно работата, която ненавижда, ѝ дава възможност да замине на другия край на света. Милано, Маями, Барселона са етапите в едно дълго пътуване към промяната... Трите части на романа носят имената на тези градове, а отделните глави са озаглавени с числата – първо на италиански, после на английски и накрая на испански, като във всеки град броенето започва отначало... Откровен и задъхващ разказ, препускащ през 304 пълнокръвни страници през историята на киното, книгите и ... самотата.

За авторката:

Франческа Ланчини (Francesca Lancini) е родена през 1983 г. в Бреша, Италия. Работила е като професионален модел и актриса. Живее в Милано. Снимала се в „Бандата на Оушън 2” (2004) на режисьора Стивън Содърбърг. „Без токчета” е нейният първи роман.

Франческа Ланчини ще посети София в средата на месец септември, 11-13 септември, за представянето на романа й на български и за среща с нейните читатели и почитатели. Официалното представяне ще се състои в бутик CANALI на ул. „Алабин” 54, а срещи на авторката с читателите ще се проведат в три книжарници в София, градът, чието име неслучайно носи героинята на романа София.

Изд. „Скалино”
Корична цена: 16 лв.

Прочетете още:

Коментирай