Меню

Захаросани цветя за романтични празненства

19 август 2012 | 21:46 | Аз жената
Добави в любими
Захаросани цветя за романтични празненства

Приготвяне

Специалните партита изискват и специална украса. Когато правим торта или сладкиш за любимите хора искаме да ги украсим подобаващо – правим захарни фигурки, рисуваме цветя.

А защо да не направим и захаросани цветя?

Захаросват се много лесно.  Разбивате един белтък на сняг и с четка нанасяте и от двете страни върху измитите цветчета. Поръсвате с кристална захар. След това ги слагате в тава върху хартия за печене и ги ставяте на 50 градуса във фурната за около 2 часа за изсъхнат хубаво. Ако надвишите градусите ще прегорят.

Ако ще ги ядете трябва да берете само ядливи цветя.  Например идеални стават венчелистчетата от рози или теменужките. След като ги захаросате може да ги поставите в буркан и да ги използвате когато решите. Може да украсите сладкиши, торта, мъфини – каквото решите.

Вашите гости ще се учудят и ако просто извадите буркана и ги почерпите със захаросани рози или захаросани теменужки. За да не се овлажняват може да сложите няколко бучки захар в буркана.

Аз експериментирах с различни, които в момента бяха налични и реших да ги използвам само за украса. Едни се получиха добре други установих, че не стават. С всеки следващ експеримент трябва да се получава все по-добре.

Опитайте и вие!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай