Козметика и грим

5 начина да удължите живота на лака за нокти

21.08.2012г. / 09 39ч.
Вергиния Генова
5 начина да удължите живота на лака за нокти

Когато видим лаковете за нокти в различни цветове и особено, ако са на поносими за джоба ни цени, в изблик на еуфория ни се иска да си купим поне 5 различни цвята за всеки тоалет, за всеки случай, за всяко настроение и нещо по-така екстравагантно и забележимо за изключителни случаи.

Не ви ли се иска всеки ден да имате повод за изключителен случай? Това е хватката – винаги да се чувстваш значима и изключителна и всеки ден да ти е изключителен. Някои успяват, други стигат в лудницата. Споко – не и в България!

Та да преговорим как да запазим всички готини лакове по-дълго в правилната консистенция.

1 правило – Винаги дръжте лаковете за нокти на хладно и сухо място. В никакъв случай не ги слагайте на етажерката, където слънцето напича със страшна сила.

2 правило – Винаги затваряйте плътно шишенцето. Да не изветрява. Това е елементарно, но е важно за дами, които правят сто неща докато се лакират – говорят по телефона, гледат телевизия, цъкат на компютъра, гримират се и не знам какво още. Но и изброените няколко стигат, за да може лакирането вместо да ви отнеме няколко минути да отиде към половин един час и ако през това време постоянно сте дирижирали с четката във въздуха и шишето е било отворено, вероятността лакът да се прецака е голяма. Особено, ако това е вашият стил на лакиране на ноктите.

3 правило - Не дръжте лаковете си в торбичка, освен ако не пътувате за някъде. Най-добре ги съхранявайте в шкаф, където да бъдат в изправено състояние. Изправеното състояние гарантира изправност. Повтаряйте си го, когато се лакирате или сте пред компютъра, защото същото важи и за гръбначния ви стълб.

4 правило - Редовно изтривайте лака, който остава по гърлото на бутилчицата, защото той изсъхва и вследствие на това шишето престава да бъде добре уплътнено и изсъхва или пък се разлива, ако не е в изправено състояние.

5 правило - Не се лакирайте на плажа. Ясно защо! Лакирайте се на по-хладно място.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време