Здраве и красота

5 звезди с 5 рецепти за съблазнително тяло

27.08.2012г. / 14 14ч.
Снежана Проданова
5 звезди с 5 рецепти за съблазнително тяло

Нямаме си личен треньор като популярните актриси и певици от телевизията, но сме свикнали да се справяме сами в много отношения. Няколко широко известни дами споделят с нас ключови упражнения за идеалната си фигура.

Мадона
Дори вече на 54 години, тази дама впечатлява с изваяното си тяло. Разбира се, тя дължи това на сериозни физически упражнения, но точно едно от тях тя намира за най-ефикасно, що се отнася до стягането на корема:

Легнете на лявата си страна. Краката да са леко присвити в коленете, подпрете се на лакътя на лявата си ръка, като поставите под него хавлиена кърпа, дясната ръка е подпряна пред тялото и служи за баланс. От това положение плъзнете лявата си ръка по дължината на тялото си без да го допирате до земята. Върнете се в изходно положение и повторете 15 пъти. Същото направете и на другата страна.

Маги Кю
Нейна запазена марка е упражнение, което тренира еднодременно няколко части от тялото:
Застанете с гръб до стената и се наведете напред. Опрете ръце стабилно на пода! Поставете единия крак внимателно на стената, после и другия. Дръжте мускулите на корема стегнати, докато правите малки крачки нагоре по стената. Задръжте за малко и се върнете надолу. Повторете цялото упражнение 7 пъти.

Гуинет Палтроу
Красивата блондинка споделя, че никога не е очаквала да бъде пример за красиво тяло, но благодарение на треньорката си, сега се чувства по-добре от всякога. Ето как тя поддържа корема си стегнат и във форма:

Легнете на лявата си страна с изпънати крака. Протегнете лявата ръка пред себе си и я поставете на пода, дясната стои пред тялото за баланс. Изпънете левия крак над десния. Сгънете го в коляното и придвижете бавно към гърдите си, като се облягате леко по гръб. Върнете в основно положение и повторете 15 пъти. Направете същото и на другата страна.

Джесика Бийл ни разказа играта с невероятното си тяло във филма Зов за завръщане (2012). Ето едно упражнение от хореографа на бойните сцени на Джесика:

В изправено положение – левият крак да е малко пред десния, ръцете свити в лактите, на нивото на брадичката със сочещи един към друг юмруци. Повдигнете десния си крак със сгънато коляно и го изнесете наляво, същевременно се изправете на пръстите на левия. В момента на издигане на крака, ръцете и торса се извиват надясно. После връщате в основно положение. След около 10 повторения, сменете крака. Упражнението е бързо, но не бъдете прекалено резки, ако не сте разгрели добре кръста и гърба си.

Фърги
Ослепителна е във всеки клип на Black Eyed Peas. Въпреки че не е редовна в работата по тялото си, треньорът й не й позволява да скучае твърде много. Ето как певицата тренира за корема си:

Легнете по гръб. Краката – присвити в коленете, така че стъпалата ви да стъпват спокойно на земята. Ръцете отпуснати от двете страни на тялото с длани, обърнати надолу. Издигнете лява ръка и десен крак и, отлепяйки гърба си от земята, докоснете пръстите на крака си с ръка. Върнете се в изходно положение, повторете 10-15-20 пъти и направете същото с противоположните крак и ръка.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай