За дома

Баня в ярки цветове – екстравагантно и модерно

27.08.2012г. / 16 51ч.
Вергиния Генова
Баня в ярки цветове – екстравагантно и модерно

Красиви ли са ярките и контрастни бани? Хора разни – вкусове различни. Определено мога да потвърдя, че има луди, които се радват на ярко и шарено. Колкото и да ни обясняват специалистите, че сивото е неутрален цвят, който отива на всичко, успокоява и е един идеален цвят за всякакво помещение, в което ще имаме шанс да внесем каквито си искаме цветни акценти, някои хора не могат да го възприемат като нещо позитивно.

Така най-вероятно влияят ярките цветове на другата половина от човечеството, която си пада по неутралитета. Както се изказа веднъж една позната – оранжево и розово в коридора..., че къщата ти трябва да прилича на пътуващ цирк.

Е, някои хора искат и банята им да прилича на увеселителен парк и производителите всячески им помагат, като произвеждат плочки в червено, ярко жълто, ярко оранжево, зелено, лилаво. Наистина може да си направите една ярка и шеметна баня. Някои смятат, че ярките цветове визуално „разширяват“ помещението, други, че абсорбират светлината или пък се чистят по-трудно. Е, има и още един сериозен недостатък – доста по-скъпи са. Така че трябва хем да сте ексцентрик, хем да сте богат, че да си позволите по-цветна баня.

Или пък много изобретателен. Да съчетаете няколко по-евтини варианта на плочки и да направите цветни декорации. Да заложите на обикновени сини плочки и яркочервена мивка или шкаф. Вместо ярки плочки можете да заложите на ярки аксесоари и ярки консумативи. Важното е да са в един стил и да създават усещане за хармония.

А на вас къде би ви било по-приятно в ярка, цветна баня или просто в баня, където има топла вода? Все пак и това си е лукс за нашите географски ширини! Тези, които и тази година, преживяват липсата му ще го потвърдят.

Прочетете още:

Коментирай