Козметика и грим

Очите подсказват подходящите сенки

04.09.2012г. / 13 36ч.
Снежана Проданова
Очите подсказват подходящите сенки

Понякога се оказва трудно да изберем цвят на сенките си, който да подхожда едновременно на облеклото и на очите ни. Разнообразието е толкова голямо, че не е лесно да купим правилния продукт, който да подчертае блясъка на очите и да ни направи по-красиви. Зелено, сиво, розово или лилаво? Ето с какво трябва да се съобразите:

Синеоките дами трябва да избягват сини сенки. Сините тонове на грима ви могат да изпъкнат повече и да размият естествената красота на очите ви. Насочете се към по-земните цветове, неутрални тонове на кафявото, бледолилавото, тъмносивото. Ако търсите по-хипнотизиращ ефект, заложете на малко блясък и контрастиращи тонове като нежнорозовото, виолетовото или дълбокото лилаво.

Зелените очи са най-рядко срещани, затова жените, чието лице украсяват, биха могли да подходят по два начина. Или могат да изберат по-дискретния вариант и да си сложат сенки в който и да е цвят на зеленото, кафявото и лешниковото, и да създадат хармоничен цветови баланс. Или могат да заложат на контрастните лилаво и виолетово, за да си придадат по-драматичен и магнетичен облик и да накарат очите си да изглеждат още по-зелени.

Жените с кафяви очи определено са късметлийки – могат да използват всякакъв цвят сенки и при всички случаи ще им отива. Морското синьо, тюркоазеното и зелените тонове възпламеняват погледа и придават допълнителен блясък на очите. Златното, бронзовото, ръждивите багри и оранжевите тонове пък допринасят за царствен, изискан и елегантен стил. По-тъмните сенки – лилаво, сивото и дори черното без да са твърде плътни създават строг и непоколебим поглед.

При всички случаи, не забравяйте и за цвета на кожата си – съобразете тъмнотата на сенките и количеството, което ще използвате, за да превърнете лицето си в произведение на естетиката.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай