Меню

Лесен винен кебап

17.07.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Лесен винен кебап

Продукти:
Месо 800 г
олио 100 г
глава лук
1 лъжица брашно
100 г червено вино
30 г доматено пюре
сол, черен пипер, дафинов лист
1/2 връзка магданоз

Месото се нарязва на дребни парчета и се поставя в подходящ съд със сгорещеното олио. Пържи се до зачервяване. Прибавя се нарязаният лук и се запържва, след това брашното, червеният пипер, доматеното пюре и накрая се залива с виното и топла вода. Прибавят се солта, черният пипер и дафиновият лист. Ври на тих огън, докато месото омекне.

Сервира се с гарнитура по желание: ориз, пюре от картофи и др.

Коментар на Недялка Петрова: Много вкусно ястие! Поздравления за добрата рецепта!

Коментирай