Тя, звездата

Хубостта е сила

24.10.2005г. / 13 08ч.
Аз жената
Хубостта е сила

Ива Дойчинова – зодия Водолей. Единственото, с което не се разделя е свободата, всичко друго – дава. Омъжена с две дъщери Ида и Мина. Работи в Радио FM+ от първия му ден и е много горда, че е част от първата частна електронна медия в България. Обича да флиртува с идеи и работа. Телевизионните забежки са като водеща в Хит – 1, Нота бене, Хубавите къщи, Искам работа. Обича приятелството, разговорите, купоните и джина.

За каква професия мечтаехте като дете?
Мечтаех да бъда много неща – балерина, учителка по литература, актриса – нормалните неща за момиченце

С какво се занимавате в момента и какви са професионалните ви амбиции сега?
В момента съм Програмен мениджър на Радио FM+ и водещ на предаването “Вчера”. Предстои ми да стана Програмен директор и водещ на мое talk show – какъв професионален растеж, а?

Невероятно красивият ви глас, по който ви разпознават хора без никога да са ви виждали, природна дарба ли е, или сте работили за неговото усъвършенстване?
По-скоро дарба, рафинирана от ароматните пурети, които пуша

Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Или се чувствате дискриминирана или улеснена от пола си?
За щастие работя във фирма, която цени професионалните качества преди всичко и не съм усещала подценяване само заради факта, че съм жена. Принципно смятам, че това е по-силният пол – дори и като физическа издръжливост. Жените имат и някои допълнителни “аргументи” при убеждаването – усмивката, смеха, дипломатичността. Както казва моят шеф – когато нямаш думи, го даваш на чар.

Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?
Цялостната ми кариера в Радио FM+ – и като водещ и като мениджър. Много обичах и предаването “Искам работа”, което правехме със Sia и Нова телевизия. Това беше talk show – любимият ми журналистически жанр, а идеята е много моя – хората си намираха работа “по мярка” и се бореха в сериозна конкуренция, за да я спечелят.

За кое отделяте повече време – за семейството или за професията си?
Няма как да си кривя душата – на професията си, все пак съм на работа по цял ден, като повечето хора. Важното е кого целуваш за “лека нощ” и “добро утро” и с кого организираш свободното си време.

На какво бихте искали да научите децата си?
Да не мрънкат. Слабоволието и зависимостта са две от качествата, които ме влудяват. Искам да са силни, усмихнати, емоционални и красиви момичета. Те си се родиха умни.

Какво послание бихте отправили към българките?
Грижата за себе си е въпрос на самоуважение и естетическо чувство. Всяка жена трябва да изглежда добре, просто няма друг избор. Не се занемарявайте. Обожавам красивите, умни и интересни жени, а и след “Албена” на Йовков е ясно, че хубостта е безапелационна сила.

Любим цвят? Песен? Вкус? Място?
Цвят – всички, променям се. Песен – много, всеки 10-ина дни е различна. В момента – “You’re beautiful” на James Blunt.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
sali ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 11 години )