Меню

Омлет с праз лук и бекон

21 ноември 2005 | 12:33 | Аз жената
3 от 4 гласа
Добави в любими
Омлет с праз лук и бекон

Приготвяне

Продукти:
за тестото
75 г брашно
1 яйце
125 мл прясно мляко
1 кафена л. олио

за пълнежа
75 г настъргано сирене Гауда
500 г праз лук
75 г бекон
сол, черен пипер
4 с. л. течна сметана

Приготвяне:
Смесете брашното с яйцата, млякото, олиото и малко сол. Оставете да престои 30 мин. Добавете 25 г Гауда.
Нарежете праз лука на ситно. Задушете заедно с бекона 8 минути. Добавете сол и черен пипер и сметаната.
Направете 4 малки палачинки от тестото, сложете вътре от пълнежа и ги сгънете. Поръсете с останалото сирене. Запечете във фурна около 5 мин. (220°)

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай