![За 4 порции:
Един буркан доматен сос или 6-7 обелени и прясно смлени домата;
Около 300 г пилешко филе;
Бял и червен пипер;
къри; чубрица.
6-7 цели скилидки чесън;
Сметана за готвене;
2 с.л. олио,
2 с.л. брашно](/media/files/resized/article/654x358/bd7/9859c0d034c34d19548dd3c51c213bd7-b7722964bde7216480018f1e99bb8201.jpg)
1 ч.40 мин.
Доматеният сос се долива с 500 мл вода и се оставя да се вари на силен огън за около 30 минути. Успоредно с това пилешкото филе се запържва в отделен тиган до побеляване и се нарязва на малки парченца.
Когато сосът заври, се прави т. нар. фалшива запръжка – в малка купичка се разбъркват олиото, брашното и червен пипер в равни части и се добавят при непрекъснато разбъркване към супата . това я прави по-гъста. Във врящата супа се пускат пилешките късчета и целите скилидки чесън, добавят се подправките.
Вари се на слаб огън още 10 мин. Овкусява се с подправките, олютява се на вкус. При поднасянето на супата във всяка порция се добавя една лъжица сметана за готвене, без да се разбърква. Консумира се горещо.
Снимка: photl.co