Меню

Крем Шато

11.03.2006г. / 16 43ч.
Аз жената
Крем Шато

Продукти:
2 яйца
200 г захар
50 г масло
1 ванилия

В дълбок съд се разчупват яйцата. Желателно е да са пресни. Добавя се захарта и се разбиват около 7-8 минути с миксер на бързи обороти. Постепенно се добавя при бъркането и маслото, което е предварително омекнало на стайна температура (или на микровълнова печка на най-слабо за 2-3 минути). Добавя се и ванилията и кремът е готов.

Кремът е великолепен. Сервира се в чаши за шампанско. Може да се поръси с малко какао или украси с 2-3 малини и листо мента. Поднася се леко охладен.

Крем "Шато" може да се използва и за торти или еклери.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 12 години )
Само трябва да се внимава да са много пресни яйцата, щом не минават термична обработка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
juji ( преди 12 години )