Меню
Готварство

Дроб в йенско стъкло

15.03.2006г. / 21 24ч.
Аз жената
Дроб в йенско стъкло

Продукти:
1 кг дроб /може телешки, свински или пилешки, според вкуса/
1 глава лук
300 гр доматено пюре
брашно
вино
дафинов лист
черен пипер
сол

Приготвяне:
Дробът се запържва като предварително е овалян в брашно. Запържва се до леко зачервяване, но не напълно. След това се нарежда в йенското стъкло.
Отделно се приготвя сос по следния начин: Нарязаният лук се запържва, добавя се доматеното пюре /ако е много гъсто се разрежда с вода, за да стане хомогенна, но не рядка смес/, солта, черният пипер и вино /около 2-3 супени лъжици/. Дафиновият лист се нарежда в йенското стъкло върху дроба, а готовият сос се залива отгоре му. Пече се във фурна при слаба температура. Да ви е сладко!

Коментирай