Меню
Готварство

Кисели краставички

18.09.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Кисели краставички


Продукти:
1 празна 5л тубичка от минерална вода
3 кг краставички
2 ч. ч. сол
1 ч. ч. винен оцет 6%

Приготвяне:
Краставичките се накисват около 2 часа във вода, измиват се добре и се почистват от челцето и опашката. Пускат се една по една в тубата, докато се напълни.
Възвирате на котлона 1 литър вода, докато се стопи солта, прибавяте оцета и заливате краставичките. Допълвате със студена вода.
Туршията се претака всеки ден до 7-мия ден, а след това през ден.
Около 16-тия ден тя е готова. Пресичате я с натриев бензуат 1 с. л.
Когато решите да я консумирате, трябва да отделите течността, изрязвате тубичката и прехвърляте краставичките в буркани тип "Омния" заливате и затваряте с капачки.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Любка ( преди 10 години )
Правите студена марината от 1ч. чаша сол , 1ч. чаша оцет и 14ч. чаши вода и наливате в бутилката.В случай , че не Ви достигне маринатата си правите нова и доливате.Отгоре слагате листа от смокини и вишни.Няколко дни разклащате бетилката.Отночало водата става бяла , но това да не Ви притесняна.След втасването се получава само лека *** на дъното. Стават много хрупкави и ароматни от смокиновите листа.Пробвайте няма да съжалавате и рецептата е изпитана.От една много стара баба е . Със същата пропорция си правя и суровата туршия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
valq ( преди 11 години )
рецептата е много хубава, но и трябва корекция, по-малко сол и натриевият бензуат се слага някъде към 5-6 ден, иначе ще станат много кисели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
ani ( преди 11 години )