Цветя

Сватбеният букет

11.04.2006г. / 10 23ч.
Аз жената
Сватбеният букет

Навсякъде по света, сватбената традиция е различна, но букетът присъства неизменно в тържествения момент. Любопитен факт е, че навремето са правели булчинските букети от чесън и лук, като по този начин прогонвали злите духове. Също така слагали жито и билки, които символизират здраве и плодовитост. Сега за направата на сватбения аксесоар се използват различни видове ароматни цветя, които носят скрито послание.

кала – царственост
орхидея – любов и уважение
лале – споделена любов
момина сълза – скромност, завръщащо се щастие
червена роза – страстна любов
розова роза – съвършено щастие
оранжева роза – изпепеляваща любов
фрезия – невинност, красота и чувственост
лимонови листа – вечна любов
омайниче – силна любов-омая
бръшлян – всеотдайна любов
бегония – мечтател

Придайте тържественост на сватбения си ден, като го изпъстрите със свежи и ароматни цветя. Изборът на букет не е лесно начинание и в това може да ви увери всяка жена, минала под венчилото.

Изборът на вашия сватбен букет зависи от доброто съчетание със стила на роклята. Цветът на букета е хубаво да бъде съобразен с този на роклята. Базовите цветя гледайте да са от един цвят с този на тоалета. Имайте предвид, че ако имате дребна фигура, големият каскаден букет ще засенчи роклята ви. Той повече би подхождал на висока жена. В този случай ще подчертае фигурата – високия ръст и тънката талия. Също така съобразете цветята с тези, които са апликирани на роклята. Гледайте максимално да се покриват формите.

Ако заложите на фантазията си, е възможно да се радвате на оригинален букет. Екстравагантната булка, която е избрала силни, ярки цветове, които придават необичаен фасон на церемонията, има нужда от такъв подобаващ букет, предизвиквайки истинска радост за цветарите. Романтичните натури биха предпочели цветя в скромни пастелни тонове. Ако сте избрали класическото бяло за цвят на роклята, важна роля играе цветът на косата. Брюнетките е хубаво да наблегнат на наситените цветове като кремаво и розово, докато блондинките на нежната гама. Също така съобразете букета с възрастта. Ярко червените рози в ръцете на младо момиче биха стояли предизвикателно и неловко, а обратният случай превръща романтичните цветя в лекомислени.

От нервно напрежение или глад младоженците могат да изпитат неразположение от силните аромати, излъчвани от цветята. Такива например са орхидеите, които у някои народи символизират необуздани страсти.

Младоженката не трябва да се стреми букетът да съдържа всичките й любими цветя. Тежкият букет не е за препоръчване, тъй като носенето му в течение на няколко часа ще се превърне в неприятен проблем. Скоро булката ще започне да го прехвърля от ръка на ръка и на снимките това неудобство ще изпъкне.

Изберете сезонни растения, които ще ви гарантират дълготраен аромат и свежест, също така ще спестите и пари.

Букетите са разделени на някои групи:
Каскаден букет – Най-традиционният и официален стил булчински букет. Съставен е от спускащи се цветя и листа, които са захванати за ръкохватка, вързана с панделка. Както името подсказва, букетът представлява “водопад” от съчетание на цветя и листа, които се разливат надолу. Използват се предимно калии, лилиуми, рози, листа и др.

Класически букет – Представлява плътна китка от цветове, които придават илюзията на току-що набрани пролетни цветя. Растенията са закрепени на ръкохватка или просто са пристегнати едно за друго. Използват се най-често различни цветове рози.

Китка – Основно понятие за всяка малка кръгла китка цветя. Характерно за този вид е, че всички растения са подрязани с еднаква дължина. Още се среща останал от викторианската епоха инкрустиран сребърен конус, в който се поставя букетът. Обикновено е направен от един-единствен цвят и съдържа много малко листа.

Гривна – Булката през лятото трябва да бъде слънчева, блестяща и чаровна без излишни аксесоари. Елегантната цветна гривна, която е подходяща за млади двойки идеално допълва летния свадбен тоалет.

Топчест букет – иначе казано топка от цветове. Шаферките носят този вид букет закрепен на изящна панделка. Най-често за направата са използвани нежни дребни цветчета.

Най-важното за сватбата

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
lidia ( преди 11 години )
Аз предпочитам съпругът да избере, така той ще е още по-щастлив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
таня ( преди 11 години )
моля изпратете ми снимки на букети от рози,искам букета да се състой от бели,розави и *** рози,миля оимогнете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар