Меню

Гювече с пролетни картофи

18 април 2006 | 14:33 | Аз жената
Добави в любими
Гювече с пролетни картофи

Приготвяне
Продукти:
1 кг пресни малки картофи
1 малка кофичка заквасена сметана
100 г масло
200 г кашкавал
2-3 стръка пресен лук
копър
сол
50 мл олио

Приготвяне: Картофите се измиват, поставят се в глинен съд и се поливат със смес от маслото и олиото. Слага се гювечето във фурната за 15-20 минути. Когато станат почти готови картофите, смесете сметаната с настъргания кашкавал, нарязания лук и копър и ги залейте. Отново сложете във фурната гювечето докато се зачерви и хване лека коричка ястието. Да ви е сладко!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай