Продукти за двама:
2 големи картофа
100 г колбас
настърган кашкавал – количество: на око и по вкус
2-3 супени лъжици лютеница или доматено пюре
други подправки – според вкуса
Начин на приготвяне:
Обелените и нарязани на кръгове (малко по-дебели резени, отколкото са за пържене) картофи, се нареждат в тава с малко олио (зехтин), сол, др. подправки и малко вода и се слагат във фурна да се запекат.
Междувременно се нарязва на ситно колбасът и се настъргва кашкавалът.
Приготвят се и подправки, каквито желаем.
Когато картофите са вече готови, намазват се с лютеница или доматено пюре, наръсват се с колбаса и кашкавала и се дозапичат.
Дори да не е от най-бързите рецепти, е с превъзходен вкус!
Напитките, съпровождащи консумацията на тази "пица" могат да са бира, бяло или червено вино. Наздраве!
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".