Меню

Картофена пица

27.09.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Картофена пица

Продукти за двама:

2 големи картофа

100 г колбас

настърган кашкавал – количество: на око и по вкус

2-3 супени лъжици лютеница или доматено пюре

други подправки – според вкуса

Начин на приготвяне:
Обелените и нарязани на кръгове (малко по-дебели резени, отколкото са за пържене) картофи, се нареждат в тава с малко олио (зехтин), сол, др. подправки и малко вода и се слагат във фурна да се запекат.
Междувременно се нарязва на ситно колбасът и се настъргва кашкавалът.
Приготвят се и подправки, каквито желаем.

Когато картофите са вече готови, намазват се с лютеница или доматено пюре, наръсват се с колбаса и кашкавала и се дозапичат.

Дори да не е от най-бързите рецепти, е с превъзходен вкус!

Напитките, съпровождащи консумацията на тази "пица" могат да са бира, бяло или червено вино. Наздраве!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
neh ( преди 12 години )
страхотна красота.просто прекрасно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар