Меню

Брюкселско зеле със свинско

30.04.2006г. / 16 51ч.
Аз жената
Брюкселско зеле със свинско

Продукти за 4 порции:
около 400 г брюкселско зеле (прясно или замразено)
около 400 г свинско месо (от бут, обезкостено)
1 малка сметана
100 г топено сирене
4-5 суп. лъж. олио / масло
сол на вкус
черен пипер

Нагрейте предварително дълбок тиган. Поставете мазнината до загряване и добавете нарязаното на ивички (или малки парчета) месо. Бъркайте до зарозовяване. След като месото се кавърдиса добре добавете почистеното брюкселско зеле. Бъркайте отново. Добавете 1/2 чаша вода и оставете ястието да къкри на слаб огън. Разбърквайте от време на време. След около 20 минути добавете сметаната и топеното сирене, нарязано на едри парчета. Разбърквайте и оставете да се посгъсти за около 5 минути, след което отстранете от котлона. Осолете и добавете пипер на вкус.

Като гарнитура по желание можете да добавите пържени картофи или варен ориз.

Добър апетит!

Коментирай