Меню

Супа от риба по моряшки

22 май 2006 | 14:31 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
150 г дребна риба 
350 г рибно филе (скумрия, мерлуза и др.) 
1 глава кромид лук 
1 връзка корени за супа 
5-6 картофа 
2 с л растително масло 
1 филия стар хляб 
1 лимон 
черен пипер 
дафинов лист 
1 чаша вино, сол
40 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне: Слага се рибата, филето, лукът и щипка сол в студена вода и се поставя на котлона да се вари 10 минути. Филето се изважда и се нарязва на парчета, а дребната риба се вари до разваряване. Бульонът се прецежда и се маха рибата.

Ситно нарязаните корени се задушават в растително масло и се прибавят към бульона заедно с нарязаните на кубчета картофи, рибното филе, натрошената филия хляб, дафиновия лист и черния пипер. Супата се вари при слабо кипене още 20 минути. Маха се от огъня и се подправя с виното. Оставя се да престои десетина минути и се поднася с по едно парче лимон.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай