Меню

Картофи по италиански

16.10.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Картофи по италиански

Необходими продукти за 4 порции:
450 г малки картофи необелени
8 изсушени домата
4 с. л. кисело мляко
4 с. л. майонеза
сол и черен пипер
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 глава лук, по избор
1/2 консерва царевица
1 лимон
Картофите се варят 8-12 минути. Доматите се нарязват на тесни лентички. За соса разбърква се киселото мляко, майонезата, доматите и магданозът, царевицата и лукът и се овкусяват с подправките. Картофите се отцеждат и се оставят да изстинат – ако има големи картофи се режат на парчета не по-големи от 5см.
Охладените картофи се заливат със соса и се разбърква – салатата престоява за 20 минути в хладилника и се сервира по желание украсена с останалата част от лимона и магданоза.
Приятен апетит!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

Коментирай