Меню

Парфе с крем кафе

17.10.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Парфе с крем кафе

Продукти:
15 бишкоти, 500 мл прясно мляко, 1 к. ч. силно кафе, 4 яйца, 1 ч. ч. захар, 250 г сметана, 30 г желатин, 100 г шоколад, кокосово брашно за поръсване

Разбийте яйцата с млякото и захарта. Прибавете кафето и варете сместа на умерен котлон като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Прибавете набъбналия в малко хладка вода желатин и продължавайте да бъркате, докато се стопи. Прибавете лъжица по лъжица и разбитата сметана. Охладете сместа, като внимавате да не се желира. Наредете бишкотите на дъното на правоъгълна тавичка, залейте с крема, поръсете с настъргания шоколад и кокосовото брашно и оставете парфето да се желира добре в хладилник. Нарежете го на парчета.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
li239 ( преди 11 години )