Здраве и красота

Блясък в косата означава красота!

29.10.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Блясък в косата означава красота!

Блясъкът в косата е част от Вашата красота, затова е добре винаги да се грижите за него! Освен красота блясъкът е признак и на здраве, казват специалистите. Хубавата коса привлича погледа, придава увереност и добро настроение.
Често косата губи своя блясък през лятото, става суха в резултат от въздействието на слънчевите лъчи. Има и други причини за липсата на блясък в косата – не добро оросяване, някои заболявания, непълноценно хранене и други.
Сред враговете на здравата коса са и честото боядисване с химически бои, употребата на сешоари и електрически маши, неправилният подбор на козметични средства, такива, които не са подходящи за съответния тип коса.

Поддържайте естествения блясък
За поддържането на косата е необходимо да я подхранвате. Единствената храна, която косата получава е от корените. Затова е добре да ги захранвате, като това става балансирано. В храненето си е добре да включвате ежедневно животински белтъци, сушени плодове и желатин. Много полезни са и витамините от група B.
Пазете косите си от вредните влияния на окръжаващата среда. Закривайте главата си от слънце, а в хладно време носете шапка. За подобряване кръвообращението правете масаж на главата. Разресвайте косата често и за няколко минути.

Домашни рецепти за подобряване на блясъка
След измиването на косата изплакнете с вода, в която е разтворена 1 суп. лъжица оцет или лимонов сок.
За кожата на главата е полезно намазване със светла бира.
За блондинките силно се препоръчва лимон. Към един литър кипяща вода добавете сока на един лимон. След това плакнете с тази вода.

Коментирай