Сабджи пилаф
13.07.2006г. / 14 54ч.
Аз жената
Оризът се измива добре, накисва се за 15мин. и се отцежда. Маслото се загрява и в него се запържват всички зеленчуци /без доматите/, джинджифила и куркумата – на силен огън 4-5мин. После се слага оризът, разбърква се и се прибавят останалите съставки. Щом заври, котлонът се намалява и оризът ври захлупен, докато поеме напълно водата. Сваля се от котлона и се оставя 7-8мин. После торбичката с подправките и даф. лист се изваждат и пилафът се сервира върху горещ поднос с лимонови резени.
Хубаво е за гарнитура на панирани сиренца или риба, но и като самостоятелно ядене е напълно достатъчно. Дълга рецепта – кратко и лесно готвене.