Семейство

Програмата за рожден ден

15.08.2006г. / 12 07ч.
Вергиния Генова
Програмата за рожден ден

Смятам че е добре да се направи стройна организация, за да не се превръща рожденият ден в един прогресиращ хаос. Да предвидите половин час, в който гостите ще пристигат и ще се запознават с обстановката. Приятелчетата ще си казват здравей, непознатите ще се опознават. Ще наобиколят масата и ще се установят при къта с играчки. След което трябва да предвидите някаква програма, в която и децата да вземат участие. Хубаво е когато гостенчетата са горе долу около възрастта на рожденика и могат да се включват заедно в игрите. Забелязвам, че децата харесват познатите им игри, в които бързо да се включат, а не онези, за които е необходимо дълго да им обяснявате правилата. Дори да играете само на балона се надува или на влакче, вкарвайки някой смешен елемент, това би ги забавлявало и не би им омръзнало. Може да им разкажете кратка приказка, да подготвите сценка с любими плюшени играчки или да ги предизвикате да поздравят рожденика със стихче или песничка. Винаги съм смятала, че е хубаво когато определите тематиката на деня. Например когато предварително с детето сте уточнили, че този рожден ден ще е посветен на космоса или на цирка, и да правите украсата и представлението в тази насока. Тогава може да се облечете в тематичен костюм, който сами сте подготвили, или сте наели от многото напоследък професионални къщи за костюми. Може да поканите платен актьор, който да забавлява децата или да предложите на свой приятел с такива умения. За децата не е важно да е някой супер известен или талантлив, важното е да е забавен. Лично аз винаги съм поемала всички функции, като многоръкия Шива, но не смятам, че това е най-доброто, защото накрая се получава, че след представлението клоунът истински плаче от изтощение и нерви. Така че ако може да направите нещата по-лесни, определено ще бъде и по-приятно за самите вас. Разбира се сега има редица заведения, които поемат всички тези функции, ако смятате, че така ще направите незабравим рожден ден за детето си и можете да си го позволите, направете го.

Смятам че по времето на програмата е хубаво да помислите за награди за всички деца. Може да им раздадете парти шапки и носове, да купите лакомства или дребни играчки, които те да отнесат за спомен от рождения ден. И докато всички са събрани и вниманието им е насочено към целта на вашето събиране, смятам че е момента когато да се появи тортата със съпътстващите фойерверки, песни и запалени свещички.

Винаги ми се е струвало, че това е моментът, в който да се подарят подаръците, но не съм забелязала нито един рожденик да е устоял да не поиска да види подаръка си преди това, както и нито едно гостенче да не поиска още с влизането да каже: “Честит рожден ден, виж какъв подарък съм ти избрал.”

Това е най-хубавият момент, кулминацията на празника. Детето е щастливо когато всички пеят “Честит рожден ден на теб”, гостите са възхитени от тортата, вие се чувствате удовлетворени, когато виждате отразени в очите на децата много повече грейнали свещички. И тогава си казвате: “всички усилия имаха смисъл.” Ако имате добър фотограф, който да запечата тези мили моменти, би останало едно доказателство за вашето усърдие. Дори когато пораснат и разглеждат тези снимки, децата ви ще си спомнят, че са били отгледани с много топлина и усмивки, което вярвам би ги предизвикало да очароват други със същото.

Най-щастливият ден – моят рожден ден!

Украсата за рождения ден

Менюто за рождения ден

Поканите за рождения ден

Тортата за рождения ден

Свещите за рождения ден

Масата за рождения ден

Как да се подготвим за рожден ден?

Как да се държим на рождения ден?

Моят татко знае ли на колко години ставам?

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
deni ( преди 11 години )
moa rojden den ne be6e xubav za6toto az ve4e namam priateli i mi e mnogo tyjno a moa rojden den ena 13 noemvri
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
дарина ( преди 11 години )
ДА МНОГО ИСКАМ ДА ИМАМ РОЖДЕН ДЕН
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
КИРИЛ ( преди 11 години )
Благодаря, за прекрасните идеи!Утре дъщеря ми има рожден ден и търся идеи за незабравим празник!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време