Свободно време

Клубът на патриотите

04.09.2006г. / 11 52ч.
Аз жената
Клубът на патриотите

“Клубът на патриотите” от Кристофър Райх е новото заглавие на Издателска къща “Хермес” от серията “МЕГАСЕЛЪР”.
американска, първо издание, мека
стр. 512
цена 9,95 лв.

За автора:

Кристофър Райх е роден в Токио, но е израснал в Лос Анжелис. След завършването си работи години наред в елитни банки в Швейцария преди да се върне в САЩ и да започне да пише. Перфектен мениджър и специалист по финансови сливания, Кристофър Райх става най-успешното ново име в литературата през 1998 г., Когато става на 36 години и вече се е задомил, той се премества заедно с жена си – швейцарка, в тексаското градче Остин. Там решава да превърне преживяванията си в дебрите на банковия бизнес в нов начин за печелене на пари. Резултатът е банковият трилър Кодирана сметка. Кристофър Райх смята писането за по-доходоносно от банкерството. За първия си роман той получи най-високия през 1998 г. хонорар за дебютант – 2 млн. долара. “До пристигането на първия чек вече бях задлъжнял с 5000 долара – разказва Райх. – През цялата онази седмица бяхме само на фъстъчено масло и сандвичи”. Но след успеха на Кодирана сметка съпругата на Кристофър Райх напуска работа, а настрана са заделени предостатъчно пари за образованието на дъщерите му.

Райх се завръща в топлистите за бестселъри с втория си роман – Белия лъв. 5 години след дебюта си в литературата, той зарадва почитателите си с нов страхотен трилър – Първият милиард. С него Райх прави заявката си като наследник на вече покойния майстор на трилърите за международни конспирации Робърт Лъдлъм. Следва динамичният му роман Банкер на дявола, който отново доказва класата на Райх, а най-новият му трилър Клубът на патриотите е най-доброто, което е писал до момента. Сега бестселъровият автор живее в Калифорния със съпругата и децата си.

За книгата:

Първокласен трилър, който ще разтърси читателите… Идеална комбинация от трескаво действие и заплетена интрига.
Буклист

Томас Болдън израства на улицата. С много труд и упорство той загърбва миналото си и прави успешна кариера на Уолстрийт. Младият мъж е щастлив и влюбен. Но само за секунди животът му се обърква.

Тайнственият клуб на патриотите организира отвличането му. Решили са, че той застрашава плановете им. Клубът има двестагодишна история и винаги е държал властта, цялата власт в страната. И нищо не може да ги спре…

Преди двадесет години една жена е станала свидетелка на убийство. Убийство, което е приписано на нея. Боби зарязва детето си на улицата, за да го спаси. И бяга – от правосъдието и от клуба.

Този път обаче мишената не е тя. Мишената е самият президент…

Цитати за книгата:

“Кристофър Райх успешно съчетава Уолстрийт и шпионски престрелки.”
Ю Ес Ей Тудей

“Кристофър Райх успява да направи за финансовия свят това, което Гришам върши за юридическия.”
Сан Франциско Кроникъл

“Кристофър Райх е Джон Гришам на Уол Стрийт.”
Ню Йорк Таймс

“Първокласен мега-трилър, който ще разтърси читателите”…
Буклист

“Наситен с действие”.
Пъблишърс Уикли

“Вълнуващо четиво… Райх поддържа непрекъснато високо напрежение”.
Сан Франциско Кроникъл

Коментирай
Свободно време