Меню
Готварство

Кладница по скандинавски

08.09.2006г. / 10 11ч.
Аз жената
Кладница по скандинавски

Продукти:
500 г кладница
2 глави лук
300 мл олио
250 мл месен бульон
50 г доматено пюре
1 ч. л. захар
1 лимон
1/2 връзка магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган и запържете ситно нарязания лук и магданоза. Добавете доматеното пюре, сока от лимона, черния пипер и захарта, като разбърквате.
Измийте гъбите и ги нарежете на хапки. Загрейте бульона, изсипете гъбите и ги оставете да врат под капак 10 минути. Залейте сварените гъби със соса. Поднесете ястието студено.

Коментирай